Bach Originele Bloesem Remedies

Dr. Edward Bach (1886-1936), was zich al op jonge leeftijd bewust dat de persoonlijkheid en houding van mensen van grote invloed is op hun gezondheid. Tijdens zijn studententijd aan de University College Hospital in Londen interesseerde de mens hem al veel meer dan het ziektebeeld.
Hij raakte steeds meer ontevreden over de beperkingen van de orthodoxe geneeskunde en de methode dat deze alleen gericht is op het behandelen van symptomen. Tevens vond hij dat iedereen een eenvoudig gereedschap in huis moest hebben om zichzelf te kunnen genezen. 

Van 1928 tot en met de zomer van 1935 werkte hij vol overgave aan deze remedies van de toekomst.

“Er bestaan geen ziekten. Er zijn alleen zieke mensen. Als vrede en harmonie in de mens terugkeren, zullen gezondheid en kracht in het lichaam terugkeren” – Dr. Edward Bach

Het huis van Dr. Bach. - Mount Vernon - Oxfordshire - Engeland

Dr. Edward Bach heeft tijdens zijn leven onderzoek gedaan naar planten en bloemen en richtte uiteindelijk Het Bach Centre op. Het huis heet Mount Vernon. 
Dr. Edward Bach was een arts (bacterioloog en patholoog) en homeopaat die ervan overtuigd was dat jouw emotioneel welzijn de sleutel is tot een goede gezondheid.
Op het Bach Centre worden nog steeds alle natuurlijke planten en bloemenextracten ontwikkelt, zoals Dr. Edward Bach het vroeger ook deed. Het is een systeem van planten en bloemen omgezet naar 38 tincturen.
Met deze 38 bloesemtincturen kun je jouw persoonlijke mix samenstellen of laten samenstellen samen met een erkende Bach trainer en consulent.
Elke tinctuur heeft betrekking op een specifieke emotie die iedereen van tijd tot tijd kan ervaren. De uitgezochte combinatie helpt je op een eenvoudige, natuurlijke manier weer je emotionele balans te vinden.

Mount Vernon Bach Centre Engeland

Bach bloesems. Meer dan 80 jaar vertrouwd!

Dr. Edward Bach heeft de 38 tincturen in 7 groepen opgedeeld

In elke groep zitten meerdere Bach Bloesems die te maken hebben met deze gemoedstoestand, zoals Dr. Edward Bach ze beschreef:

GEMOEDSTOESTAND

MODERNE OMSCHRIJVING

ANGST

Je zorgen overwinnen

ONZEKERHEID

Ken jezelf

ONVOLDOENDE INTERESSE
IN HET HIER EN NU

Blijf bij je zelf

EENZAAMHEID

Leef de dag

OVERGEVOELIGHEID VOOR
INVLOEDEN EN IDEEËN

Leven en laten leven

MOEDELOOSHEID

Maak contact met anderen

OVERBEZORGD VOOR HET
WELZIJN VAN ANDEREN

Vind hoop en geluk

Peter Ramselaar, BIEB, BFRP, Consulent en Trainer

De geregistreerde trainer en consulent Peter Ramselaar maakt deel uit van een wereldwijd team dat zich inzet voor het helpen van mensen bij hun emoties door het gebruik van de Originele Bach Bloesems. Hij begeleid je tijdens het consult naar wat op dit moment het belangrijkste voor jou is.

Als je zelf aan de slag wil met de Bach Bloesems. Er worden verschillende keren per jaar Bach cursussen gegeven en er is ook een Masterclass met de Bach Bloesems en Schüssler zouten.

Footer HGC 2020 - 2
Winkelwagen