Cursus Bach Bloesems Niveau 1

Bach International Education Program (BIEP)

Dr. Bach was van mening dat zijn systeem van kruidenpreparaten eenvoudig, makkelijk toegankelijk en veilig in gebruik moest zijn voor iedereen. Hij had daarom enkele boekjes geschreven over het hoe en wat van zijn bevindingen en toen zijn systeem eenmaal kompleet was begon hij met het geven van een reeks van lezingen. Tevens had hij zijn directe assistenten, Nora Weeks en Victor Bullen, zorgvuldig opgeleid om de fakkel te kunnen overnemen. Dat dat relatief snel gebeurde hadden weinige echter kunnen voorzien.

Ook na het overlijden van Bach bleven de vragen over het systeem binnenstromen en kwam ook de behoefte naar voren voor het volgen opleidingen. Kwam er een vraag over opleidingsmogelijk stuurde Nora steevast het boekje “The Twelve Healers and Other Remedies” op. Echter in de jaren 80 van de vorige eeuw werd de behoefte zo groot dat een door het Bach Centre opgezet en erkend cursus programma in lijn met het gedachtegoed van Dr. Bach gewoon weg nodig bleek te zijn.

Op het Bach Centre worden dan ook diverse cursussen gegeven op verschillenden niveaus,  voor zowel humaan als dieren. Omdat niet iedereen zomaar naar het Bach Centre kan om een of meer cursussen te volgen, is er een internationale variant ontwikkeld namelijk het BIEP, Bach International Education Programme.

Bach Centre Engeland gefotografeerd door Peter Ramselaar

Bach Centre Engeland gefotografeerd door Peter Ramselaar

Deze, door het Bach Centre, erkende opleiding in drie niveaus wordt in meer dan 30 landen gegeven.
Als je alle drie de niveaus succesvol heeft afgerond kun je na ondertekening van het consulenten protocol een aanvraag doen om in het Bach Foundation International Register opgenomen te worden als BFRP, Bach foundation Registered Practioner. In het Nederlands vrij vertaald naar geregistreerd Bach consult.

Bij Het Gezondheidscentrum 2.0 kun je onder leiding van Peter Ramselaar BFRP, BFTP-2 IO en licensed Trainer Bach International Education Programme zowel niveau 1 als 2 van het klassikale BIEP volgen.

Niveau 1

Tijdens deze 2 daagse cursus van niveau 1 leer je o.a.:

Deze Niveau 1 vormt de essentiële basis voor een compleet begrip van Dr. Bach’s werk. Niveau 1 is zowel voor de “starter” in de Bach bloesem materie als degene die er al langer mee bekent is, maar nu echt wil leren hoe het  systeem van Dr. Bach in elkaar steekt.
Aan het eind van de cursus kunt u kiezen om de toets te doen die bij succesvol resultaat toegang geeft tot niveau 2. Anders ontvang u alleen een bewijs van deelname.

De zonmethode van Dr. Edward Bach

De zonmethode van Dr. Edward Bach

Moeder tinctuur Bach Flower Remedies

Moeder tinctuur Bach Flower Remedies

Opleidingen erkend door de Dr. Edward Bach Foundation.

Mogelijkheden niveau 1 in 2024 zijn.

Zondag 14 april en zondag 21 april 2024.

of Zondag 13 oktober en zondag 20 oktober 2024

De cursus duurt 2 dagen.
Er kunnen 6 personen per keer meedoen, dus wees er snel bij!

Tijd dag 1: 9:30 tot 17:30 uur.
Tijd dag 2: 10:00 tot 17:00 uur.

Prijs is € 297. 
Inclusief lunch.

Footer HGC 2020 - 2
Winkelwagen