Cursus Bach Bloesems Niveau 2

Bach International Education Program (BIEP)

Dr. Bach was van mening dat zijn systeem van kruidenpreparaten eenvoudig, makkelijk toegankelijk en veilig in gebruik moest zijn voor iedereen. Hij had daarom enkele boekjes geschreven over het hoe en wat van zijn bevindingen en toen zijn systeem eenmaal kompleet was begon hij met het geven van een reeks van lezingen. Tevens had hij zijn directe assistenten, Nora Weeks en Victor Bullen, zorgvuldig opgeleid om de fakkel te kunnen overnemen. Dat dat relatief snel gebeurde hadden weinige echter kunnen voorzien.

Ook na het overlijden van Bach bleven de vragen over het systeem binnenstromen en kwam ook de behoefte naar voren voor het volgen opleidingen. Kwam er een vraag over opleidingsmogelijk stuurde Nora steevast het boekje “The Twelve Healers and Other Remedies” op. Echter in de jaren 80 van de vorige eeuw werd de behoefte zo groot dat een door het Bach Centre opgezet en erkend cursus programma in lijn met het gedachtegoed van Dr. Bach gewoon weg nodig bleek te zijn.

Op het Bach Centre worden dan ook diverse cursussen gegeven op verschillenden niveaus,  voor zowel humaan als dieren. Omdat niet iedereen zomaar naar het Bach Centre kan om een of meer cursussen te volgen, is er een internationale variant ontwikkeld namelijk het BIEP, Bach International Education Programme.

Deze, door het Bach Centre, erkende opleiding in drie niveaus wordt in meer dan 30 landen gegeven.
Als je alle drie de niveaus succesvol heeft afgerond kun je na ondertekening van het consulenten protocol een aanvraag doen om in het Bach Foundation International Register opgenomen te worden als BFRP, Bach foundation Registered Practioner. In het Nederlands vrij vertaald naar geregistreerd Bach consult.

Bach Bloesem Bach Centre tuin in Engeland gefotografeerd door Peter Ramselaar

Bach Centre tuin in Engeland gefotografeerd door Peter Ramselaar

Bij Het Gezondheidscentrum 2.0 kun je onder leiding van Peter Ramselaar BFRP, BFTP-2 IO en licensed Trainer Bach International Education Programme zowel niveau 1 als 2 van het klassikale BIEP volgen.

Niveau 2

Niveau 2 is een persoonlijk bewustzijnstraject die de studenten ruim de gelegenheid geeft om met elkaar ervaringen uit te wisselen.

Tijdens deze 2 daagse cursus van niveau 2 leer je o.a.:

Leer de Bach Bloesems kennen

De 38 Bach Bloesem Remedies van Dr. Edward Bach

Niveau 2 is een Bach bloesem systeem ‘master-class’ en biedt alle hulpmiddelen die je nodig hebt om tot volledig begrip van het onderwerp te komen.
Ook bij deze cursus kun je kiezen om de cursus af te ronden met een toets, welke indien met een voldoende is gewaardeerd, toegang geeft tot niveau 3 de consulenten training.

We adviseren om tussen de verschillende niveaus minimaal een periode van 4 maanden te laten, voor voldoende oefening en zelf ervaren.

Diverse Bach bloesems, Mimulus, Crab Apple en Star of Bethlehem

Diverse Bach bloesems, Mimulus, Crab Apple en Star of Bethlehem

Opleidingen erkend door de Dr. Edward Bach Foundation.

Mogelijkheden niveau 2 in 2024 zijn.

Zondag 26 mei en zondag 2 juni 2024.

of Zondag 10 november en zondag 17 november 2024

De cursus duurt 2 dagen.
Er kunnen 6 personen per keer meedoen, dus wees er snel bij!

Tijd dag 1: 9:30 tot 17:30 uur.
Tijd dag 2: 10:00 tot 17:00 uur.

Prijs is € 297. 
Inclusief lunch.

Footer HGC 2020 - 2
Winkelwagen